Någon dag senare

 
Sommar brun och regn. 



Godmorgon

 
 
 

Igår

 
Moa, Eva-Linn och Jag. 

Så fina. Detta är några av mina närmaste vänner, och detta är fjärde gången vi ses. Men vi har lyckats hålla kontakten sen vi först sågs 2009 genom facebook, sms, bloggar osv. Jag är gal1 tacksam att jag fick träffa er. Det suger ganska mycket att ni bor i Luleå och Piteå. Det är så jävla långt men, när vi träffas så har vi så roligt att då tänker man inte på att vi inte har setts på flera månader. Jag tycker väldigt mycket om er och jag hoppas för allt i världen att jag inte mister er. Puss. 

nu är vi på Liseberg. 
 
 

Liseberg

 
Bilden är från igår. 
 

Min Keps

 
Jag ser ganska sur ut. 

Idag drar vi till Liseberg, gal1. Heldag, på Liseberg var väldigt länge sedan. 

Dagens

 
Vi filmade under vattnet. Jag ser väldigt ung ut. Men det ser coolt ut.
 

Ett fik.

 
Vi fikade i haga igår och så kom jag hem med fyra nya LP-skivor. Lars Winnerbäck, Thåströms nya och två gamla och begnagnade imperiet skivor. Gal1. 

Idag ska vi föröska på att fota lite och jag ska visa mina smultronställen. Hoppas vädret tillåter bara !

Nutella Semifreddo

Bild från google
 
 Du behöver:
4 ägggulor
4 äggvitor
2 msk socker
2 margängbottnar
5 dl vispgrädde
En burk nutella 400 g
 
Vispa äggviorna och 1 msk socker till ett hårt skum. Vispa ägggulorna och 1 msk socker. 
Vispa grädden. Krossa en marängbotten. Blanda äggvite skummet, äggulorna och grädden. Sätt in nutellaburken i miccron i några sekunder så att den smälter lite. Ringla den sedan i smeten.
 
Lägg den andra marängbotten i en form med löstagbar kant. Häll i smeten och in i frysen i minst fyra timmar. Helst under natten. 
 
Detta är gal1 gått och hur enkelt som helst. 

Tårtkalas

 
Igår fyllde min fina vän Moa 17 år igår. Både hon och min kompis Eva-Linn har åkt tåg hit ner för att träffa mig från Luleå. Gårdagen var super mysig och idag ska jag visa dem gamla Göteborg samt ta en fika på ett ställe som är väldigt speciellt för mig. Ha de gött!
 

Hallon

 
Bakdade hallon mazariner igår till jobbet. Om ni har tur så kanske jag lägger ut receptet. Min nutella semifreddo kommer innom kort allt finnas här på bloggen. 
 
Idag kommer mina älskade Luleå kompisar hit. GAL1

The Body Shop

 
Stör mig att korken bara är halv. 

Dessa fick jag av mina bonus syskon i present. Dusch tvålen luktar helt fantastiskt.
 
Idag ska jag hinna med att:
Jobba
Träffa en saknad vän
Köpa massor med grejer jag behöver
Köpa alla de grejer jag behöver till min tårta samt mazariner. 
Baka tårtbotten
Baka mazariner
Städa
Laga mat. 

Ny kamera

 
 
Köpte en ny kamera i tisdags. En kamera som man kan ta foton under vatten med. Jag testade i poolen och det blev resultatet. Välidgt häftit ! 

Bilden är inte från i Torsdags

 
Min special muffins. Ganska enkla !
 
Kladdkakemuffins, Ca 30 st
 
Du behöver:
4 ägg
6 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 kryddmått salt
8 msk kako
3 dl mjöl
200 g smör
100 g ljus choklad 
100 g mörk choklad (helst lite finare)
50 g Nougat 
Marshmallows (helst mini)
 
 
1. Sätt på ugnen på 150 grader
 
2. smält smöret på mycket svag värme.
 
3.Blanda äggen och sockret så att det blir till en vit smet. 
 
4. Blanda alla torra ingredienser, mjöl, vaniljsocker, salt, kako.
 
5. Blanda smöret, de torra ingredienserna och socker smeten tillsammans. Sett till att det inte är några klumpar och att det blir en slät. 
 
6. Hacka chokladen till lagom stora bitar. Använder du inte mini marshmallows, klipp då marshmallowsen så att de blir små bitar. 
 
7. Rör ner chokladen och marshmallowsen tillsammans med den andra smeten. 
 
8. Muffinsformarna ska vara halv fyllda. När du har fyllt alla muffinsformar med smeten så delar du på nougaten i ganska små bitar och så lägger du en nougat bit i mitten på varje muffins.

9. In i ungnen i ungeför 18 minuter. Muffinsarna ser inte riktigt klara ut när du tar ut dem. Det ska de inte göra, eftersom att man vill ha krämigheten och inte allt för torr. Vänta tills de har svalnat då är de som goast. Lite grädde till skadar inte heller. 
 
10. Muffinsarna kommer att vara krämiga i mitten på grund av nougaten och att det inte varit i ugnen så länge. Marshmallowsen kommer att ha smält och det kommer att göra så att det blir lite mer socker i och lite godare socker. Den krossade chokladen kommer att stelna och du kommer att känna chokladen. 
 
Det var mina muffins. 
 

Livet dagen efter.

 
I lördags så ställde jag kamera stativet på tv bordet och testade att trycka av. Kolla hur det böev även om det var så mörkt. Här är resultatet. Jag gillar ljuset som lyser upp räcket och målnen som ser lite extra levande ut. 
 
Ikväll kommer recept på mina muffins jag gjorde i torsdags. De är ett speciellt recept men mycket gått. Mitt egena dessutom ! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RayBan

 
Dessa fick jag av min syster. Så himla fina. Äkta Ray Ban. 

Konstigt att det är sista veckan på jobbet. Fick mitt lönebesked igår och det var roligt att se att det man gör ändå lönar sig sen. Det är bara tre veckor kvar till skolan börjar och det känns som att detta lovet har alldeles för fort och att det har varit alldeles för dåligt väder. 

Skivspelare

 
Av min far fick jag denna underbara skivspelare. Helt fantastisk ! Min gamla var helt galet dålig och alla "s" ljud skar i örat på en. Men denna är så himla fin och låter hur bra som helst. 

Bengans

 
När jag fyllde år fick jag tre presentkort på Bengans. Bengans är en skivbutik och eftersom att jag är helt galen i skivor var detta hur fint som helst. Jag kan nu går och köpa skivor för 950 kr. Jag kommer att fortsätta lägga ut lite presenter jag har tagit kort på.

BroccoliPaj

 
Super lätt paj och hur god som helst. 
 
Du behöver:
Pajdeg,
100 g smör
3 dl mjöl
lite vatten
 
Fyllning:
250-300 g broccoli
2 dl Creme Fraiche
2 dl Mjölk
2 tsk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost (typ vanlig hushållsost) 
salt
 
Tillagning:
1. Sätt på ungen på 200 grader. Arbeta ihop smöret med mjölet och tillsätt vatten om det behövs. Tryck ut degen i en pajform, och nagga den. Förgrädda den i ungen i tio minuter.
 
2. Koka broccolin lite så att den blir lite varm men inte för mjuk. Använder du fryst broccoli som jag brukar göra så ta in den i miccron i några minuter och krama ut den lite så att vattnet försvinner.  
 
3. Blanda creme fraiche, mjölk, kryddorna och tillsist osten. Se till att allt är riktigt blandat innan du stoppar ner osten. Creme fraichen skär sig så använd helst en visp eller liknande.
 
4. Lägg broccolin i pajformen och häll sedan mjölkblandingen över. 
 
5. In med pajen i ungnen i ungefär 30 min. Ta sedan ut pajen och vänta lite eftersom att den är riktigt varm. Äts med keso eller lite creme fraiche. 
 
 

Jag är lika trött som det ser ut.

 
God mogron ! Jag ska dra mig till jobbet med det samma. I min kånken ligger broccolipajen. Under dagen kommer recept och bild på den. Men nu har jag bråttom. 

Min nya blogg.

 
Jag har gjort en ny blogg. Mest för att jag kan men också för att mitt förra bloggnamn sög. I denna blogg ska jag skriva mer vad som händer. Mer bilder från min kamera och mer recept och mer musik inlägg.
 
Bilderna under är mest för utfyllnad eftersom att min design ser ganska knasig ut att de är just där. Gifen är från början av sommaren.

Jag ska jobba imorgon så god natt. 
 

Utfyllnad

-------------
 
 
 



Linnéa Casteborn


Jag har redan uppnått ett av mina livsmål, jag har träffat Lars Winnerbäck.

Jag är en skivälskade estetare, som gärna hänger på Bengans, Röda Sten eller i någon av Göteborgs parker. Går andra året Estetisk linje med musik och pratar mest om Lars Winnerbäck, politik, Dr. Martens eller potatis.

Varning för stavfel





RSS 2.0