Mina urbans

Detta är mina urbans. Har ett par små också som jag änvänder mest. De till höger tyckte jag var för fula så jag pimade dem genom att skvätta akryl färg på dem. De till vänster är så himla fina. Jag borde verkligen använda dem oftare helst nu på hösten då det är hur finte som helst med stora urbans. 

Polotröja

 
Nu börjar jag jobba och så fyller min mamma. 

Måne

 
Jag tog denna bilden igår. Jag tycker ändå att den blev ganska cool. Skärpan är inte den bästa. Men ändå vad rund månen är. 

Min vägg

 

Just Saying

(Bilden har inget med texten att göra)
 

I skolan är vi några stycken som brukar hänga med varandra. I det ”gänget” är vi två stycken som inte har en iPhone. Det är Julia och det är jag. Ofta när vi sitter i bamba (matsalen) så är telefonerna uppe. Någon sitter på twitter, en annan spelar eller gör något annat med någon häftig app. Jag brukar skämta om att Julia och jag lever i den riktiga världen. Egentligen är det kanske inte så konstigt att man vill leka med sina telefoner. Men samtalen kan bli konstiga och ganska tråkiga när det bara är en som lyssnar.

 

Desenaste veckorna så har det blivit ännu mer iPhones, klart jag saknar min och klart vill jag ha en ny. Fast det känns som att ibland är vi andra som inte lever i cybervärlden lika viktiga och lika betydelsefulla. Vi som inte kan uppdatera twitter var tredje minut, spela wordfeud/quiskampen eller lägga ut bilder på instagram.

 

Jag har en mycket fin vän, hen brukar alltid gå med sin telefon överallt och är ständigt medveten om vad som händer på skärmen: ”hahah, blabla skrev det här”/”jag har fått sjutton retweets” eller ska fota allt och instagramma, ”jag är inne i en skivbutik”. Så folk kan gilla det. Jag tror att de gångerna personen fotar något är de gångerna hen faktiskt tittar upp. Tänk så mycket fint ni måste missa, ni som håller huvud ständigt ner mot era skärmar. Alla de intryck man får vardagligen av staden eller naturen. Det är höst, löven har bytt färg. Fast det kan ni inte ha missat, slår vad om att nu redan har sett ett femtiotal ”höstbilder” på instagram/facebook.

 

När vi sitter på spårvagnen eller går så pratar jag eller vi om någonting och helt plötsligt märker jag att hen inte lyssnar längre. Jag undrar ofta hur mycket personer som går med sina iPhones egentligen hör på vad man säger? Oftast skiter jag i det och pratar på, skyller sedan på att de inte har lyssnat och missat något oerhört viktigt som har hänt i mitt liv, fast det kanske bara var något alldagligt. Det brukar inte störa mig speciellt mycket att man sitter med sina telefoner.

 

Men ibland när man faktiskt säger något viktigt. Som om det är något man ska göra eller något som kommer att hända och man senare märker att ingen har lyssnat, ”Vart är du?” ”Vadå är svenskan inställd, vem sa det?”. Ska vi börja sms:a med varandra för att folk ska lyssna på vad man har att säga? Känns väl lite långt eller? Vi är ju faktiskt i samma rum. Att jag nästan varje dag säger ”men jag sa ju det förut” känns som en helt ny grej.

 

Antar att Julia och jag får fortsätta att prata om hur fint det var på morgonen och vilka vackra moln det var, hur solen sakta smög sig upp bakom kullarna och blänkte i frosten. Samtidigt som de andra får se en bild på sina skärmar, där någon annan har lyckats fånga morgonens magi och lagt ett filter på bilden så att det nästan ser overkligt ut.


En gång för alla

 
Snodde bilden från Therese twitter.
 
Detta är vår skolkatalog bild. Jag har inte fått min skolkatalog ännu. Jag ser ut som en dvärg på den bilden. Men jag tyckte ändå att den var ganska fin. 
 
Idag ska jag och Ash dra till IKEA. Ska dit och titta på vad jag ska köpa osv i framtiden. Planerar också vad jag ska önska mig i julklapp. Det är inte långt kvar nu. Har inte tvåtusentolv gått gal1 snabbt? 
 

Jag är här nu

 
Detta var i sommras. Bilden är tagen inne på Liseberg. Jag var väldigt glad den dagen minns jag. 

Bula

 
Det är väl precis så det är just nu. Error!!! 
 
Jag ska sitta publik i debatt ikväll, det är live. Så var med och kolla. Sen sover jag i min fars lägenhet. Har en bula i huvudet igår på grund av att jag lyckades smälla huvudet rakt in i ett bord. Jag undrar också hur det gick till. Men nu är jag helt öm där. Godmorgon

pojkflicka

 
Såhär ser jag ut idag. 
Tröja - Weekday
Byxa - G-star
Skor - Dr. Martens

Finaste godnatt

 
Detta var en februari kväll om jag inte minns fel. Det ser lite sådär kusligt ut. 
 
Allting känns overkligt, just nu. Jag är gal1 trött och har matte prov idag. Sedan kommer mina päron hem efter en vecka på mallis och dagens blogg tävling ska utses. Men nu måste jag skynda mig. 

Uppdaterar med MacBook

 
Bilder från google tror jag. Hittade den på datorn. Ganska fin ändå, Kent i vänstra hörnet, under dem är det Håkan Hellström och under han ör det Melissa Horn. I mitten har vi Lars den bästa Winnerbäck, och längst upp till höger har vi Lisa Ekdahl och så längst ner är det Säkert. Detta är nog mina favorit artister. 
 
I Söndags åkte jag och min vän som förtidig födelsedags present till Kungsbacka och såg på teater, Tramsgänget. Det var väldigt mysigt och fint. 

Kramar


 
Måndag med allt det innebär. Vill minnas att detta var en måndag för några veckor sedan. Skrev precis färdigt ett brev jag ska skicka imorgon. Lövet har bliv helt fantastiska. Hur skogarna är fyra färger är magiskt. 

Pendeltåg

 
Bilden är tagen från Matilda.
 
Vi firar lite förtidig födelsedag för Matilda, vi ska åka till hemligt ställe och göra något hemligt, hehe. 

Besök

 
Fina vän Ash, från i vintras. 

ett år

  
 
Det kortet till vänster tog jag i januari förra året och det andra tog jag idag. Skillnad? Mitt hår ser lika slitet ut men mycket ljusare. Jag minns ändå att jag tyckte att jag hade ganska ljust hår. Men skillnad till idag är det inte alls speciellt ljust. Jag ska snart få mitt hår slingat och klippt, ska bli skönt att få det lite finare. 

Systemkamera

 
Detta är min analoga systemkamera, jag har inte vågat fota något än eftersom att det finns så mycket olika inställningar och eftersom att den är analog ser du inte vad du gör. Så jag måste läsa instruktionerna först. Sen ska det fotas gal1 mycket. Har två stycken objektiv till kameran, tele och orginal med maccro inställningar. 

Grattis

 
För fyra år sedan fick jag se en person så som jag har följt sen jag var nio år. För fyra år sedan stod jag precis där, mitt i massan. Sjung så starkt jag kunde, sjung ut alla mina känslor. Detta var min fösta riktiga konsert med min idol, Lars Winnerbäck.
 
Visst låter det klyschigt att säga att han alltid har funnits där? Men så sant som det är sagt, alla de svåraste studerna alla de glada stunderna har hans musik gjort mig lugn och det är en trygghet varje gång jag hör honom prata eller sjunga. 
 
Efter min första konsert har det blivit några till, men jag kommer alltid att minnas just den dagen. Hur lycklig jag var och hur jag ville att den känslan som jag hade aldrig skulle försvinna. 
 
Jag vill bara säga grattis till dig på din dag, 37 långa år. Lars Winnerbäck är väldigt fin.  

Bakat och sånt

 
Lars Winnerbäck var med i ett program i går. Hur fint som helst. LÄNK.
 
Imorgon är en ganska speciell dag. 

Sånt?

 

väg

 
Mallorca 2012.
 
Idag åker mina päron just dit, Mallorca. Hade lätt följt med eftersom att tempraturen står på över tjugograder där nere.   

Billig för 30 år sedan

 
En lite mindre kamera jag fick hem. Köpte ny film igår.
 
Fick även hem en locktång, jag vart intresserad av. Jag tror att mina päron fick ett gått skratta när jag försökte locka håret. 

15

 
Kollade igenom bilderna på mammas Mac. Ja, resultatet då. Antar att detta var typ två år sedan eller likande. Jag hade mörkt hår. Ja, men det får man väl bjuda på? 

Tre nya kameror

 
Detta är en av de jag kom hem med igår. Är lite osäker på om den fungera, ska se om jag kan köpa film imorgon. Fick med mig också en lite kamera och en analog systemkamera. Synd att det är så jäkla dyrt att framkalla och köpa film annars hade jag nog fotat gal1 mycket analogt. 

Vinnare osv

 


   
 
 
 
 
 
 

Bild på mig osv

 
Min farfar har massor med gammla kameror. Jag drar dit och tar en titt på dem samt får lite lunch. 

Som på 30-talet.

 
Svartvitt.  

Bestämd

 
Valborg. Det var kallt om jag minns rätt
 
Skickade precis en en insändare till GP. Det var egentligen meningen att den skulle upp på bloggen men någon som läste sa att det skulle den visst inte. Den ska skickas till GP. Så bra tyckte jag inte att det var men roligt om den kommer med. 
 
Gjorde rekord snabba chokladbollar igår. Tänkte fota dem men min bonus pappa han äta upp hälften innan jag hann ta fram kameran. 

En resa från igår

 
Från när jag var i Stockholm. 

Piano

 
Har piano en gång i veckan. och det är hur kul som helst. Väldigt svårt. Igår satt jag och spelade lite hemma och det är verklirgen roligt när man kan.  

Asså okej

 
Mallorca 2012
 
Jag är sådär lagom trött. 
 
Glöm inte att vara med i dagens blogg;
DAGENS BLOGG!

Typical

 
Lyssnar på Dans Med Svåra Steg med Lars Winnerbäck. Han är bra den där Lars. 

Me

 
Ett par månader sedan. Det stör mig lite att månen är suddig. Men en vän till mig sa att han tyckte att jag tog för skarpa bilder. Det kanske stämmer jag vet inte. 
 
Åkte och hämtade ett par byxor som hade gått snder och som jag hade lämnat in igår. Jag tror inte jag har använt dem sen det vart snö här. Det är som att man har ett par nya byxor helt plötsligt och super sköna, eftersom man redan har gått in dem, hehe. 

En bild

 
Detta känns som igår, fast det var nästan tre månader sedan. Jag var nära på att citera Melissa Horn där ett tag.
 
Jag har så mycket jag ska göra idag att jag önskade att jag kunde dela mig på två. 
 
 

Jasså?

 
Ni får leva med lite gamla bilder. Fotar mycket analogt nu och de fotorna kan jag liksom inte bara trolla in på datorn. Jag ska nog gå och lämna in mina svart vita bilder och köpa en ny filmrulle. 
 
Fick en glad nyhet igår morse. Jag kunde liksom inte sluta le. Även om resten av dagen inte var något att jubla över så är jag ändå ganska glad! Antagligen blir detta verklighet om bara några veckor. 

En himmel röd

 
Jag men hejja då!

Två manchesterbyxor från G-Star

 
Dessa köpte jag när jag var i Stockholm i en av deras G-star butiker. Det är jätte mjuka och hur sköna som helst. 
 
Dessa fick jag hem i torsdags efter att jag beställde dem på G-stars hemsida. I love them! 

Gilla!

 
Jag är med och tävlar:
http://www.facebook.com/Gallerix/app_106846932802019?app_data=1528334844

Dagens blogg !

 
 
  
 

Säve

 
Bild från digitalkamera. 
 
Peter sjunger på Lisa Ekdahls låt "vem vet" pch jag har fått nackspärr. Det gör otroligt ont när jag vrider huvudet åt vänster. 

Nytt badrum!

 
Äntligen är vårt nya badrum klart! Så himla fint och mysigt. Helt plötsligt har vi tre stycken, haha. Nu får jag äntligen stå upp och duscha igen. Mycket mysigare bastu också.  
 
Vi ska vara i en studio hela dagen och spela in det ska bli spännande. Fick även hem mina efterlängtade mina G-star byxor i manchester, mycket roligt!

120 m film och svartvitt

 
Satte in film i kameran igår och nu springer jag runt och fotar svartvitt med en över 50 år gammal kamera. Jag visste inte att det kunde vara så svårt. Längtar tills jag får se resultatet. 

Hallojsan

Denna bilden får mig alltid sugen på choklad. Det är det ända jag får ut mig denna torsdag, godmorgon

Dikterna

 

Shoo!

Madrom anser att luftfarkost är en kufisk nydaning. Madrom anser jämväl att luftfarkoster har väldeliga vackra figurer. När madrom nyttjar farkoster såsom luftfarkoster tenderar madrom att bliva en smula räddhågad, emellertid tenderar det att förlöpa relativt förträffligt.

 
 

Ett försök!

 
Det är första gången, får se hur det går.

En bild säger mer än tusen ord?

 
Framkallade några bilder för ett tag sedan detta är resultatet. Hittade även en foto Album som jag ska göra i ordning och sätta in mer bilder i. Nu när jag börjar fota analogt också. Ska försöka framkalla lite fler foton osv. Det blir verkligen en annan kännsla när man får fotografierna i handen och inte bara ser dem på sin skärm. 

En lördag som vilken som helst.

 
Detta är vad jag kom hem med ifrån lördags. Det var väldigt roligt och väldigt fint. 
 
Det känns som att man äntligen börjar komma in i skolrutinerna. Borde kanske gjort det tidigare? Det är ju ändå Oktober nu. 

En huggtand mindre

 
Min katt dåva, Doris. 
 
Jag ska snart gå ut i regnet för att träna. Det känns så himla bra !

Det var

 
Min fina vän Therese. Vi har snickare hemma, godmorgonLinnéa Casteborn


Jag har redan uppnått ett av mina livsmål, jag har träffat Lars Winnerbäck.

Jag är en skivälskade estetare, som gärna hänger på Bengans, Röda Sten eller i någon av Göteborgs parker. Går andra året Estetisk linje med musik och pratar mest om Lars Winnerbäck, politik, Dr. Martens eller potatis.

Varning för stavfel

RSS 2.0